Ugord át

E-bike túra

Egy eltűnt település utolsó romjai

Közepes nehézségű túra gasztronómiával és csodálatos panorámával.

Távolság: 43 km
Időtartam: kb. 6 óra
Nehézség (1-5): 3 - közepes 
Résztvevők: 6-10 fő

 

Erre a túránkra mindenkit várunk, aki kedvet érez az elektromos kerékpározáshoz és nem ijed meg egy picit hosszabb távolságtól. Csak alapvető kerékpározási tudás és átlagos erőnlét szükséges. Nem fogsz kimerülni.

Az e-bike-ok kezelésének rövid bemutatása és kipróbálása, valamint a túra szabályainak ismertetése után elindulunk Balatonalmádiból, ahonnan Alsóörs felé vesszük az irányt. A part mellett haladva, Paloznak és Csopak érintésével eljutunk Balatonfüredre, ahol egy kevésbé forgalmas helyen egészen elképesztően finom kávét vehetünk magunkhoz. 

Rövid pihenő után a Tagore Sétányon folytatjuk utunkat Tihany felé. A félszigetet hátulról kerüljük el, és megérkezünk Aszófőre, ahol egy rejtett kincs, a Nagyi Kertje vár minket kiváló ételekkel, italokkal és teákkal. Békés hangulat, helyben készített finomságok, a teraszról pedig a Sajkodi öböl és a Tihanyi-félsziget megunhatatlan látványa fogad. A túraszervezők ebédajánlata a legendás bécsi szelet, ami puha borjúhúsból készül és akkora, hogy elfoglal egy egész nagytányért, így a hozzá felszolgált kiváló tökmagolajos burgonyasaláta egy külön tálban kénytelen meghúzni magát. (Ez az ételköltemény az étlapon szerényen csak rántott szeletként szerepel.) A sütemények helyben készülnek, a kávé első osztályú, a teákról pedig ódákat lehet zengeni.

Az ebédet egy ma már nem létező település, Kövesd templomromjának megtekintésével vezetjük le.

Ezek után elindulunk vissza Füred felé, ahol a Bagaméri fagylaltozóban olyan fagyikölteményeket kóstolhatunk meg, mint a Balaton Fagylaltja versenyen különdíjat nyert, helyi termelők körtéjéből készült vilmoskörte fagyi, az Ország tortája fagyi, vagy a karamellizált fügés diófagyi...

Az ízek döbbenetes harmóniájából felocsúdva folytatjuk utunkat Alsóörsre, ahol a kikötőben kis pihenésre és a vizes palackok feltöltésére lesz lehetőség. Ezek után visszatérünk Almádiba, ahová kellemesen elfáradva - de az elektromos rásegítésnek hála, egyáltalán nem kimerülten - érkezünk meg. 

Indulás: 10:00 Balatonalmádi, Baross Gábor utca 29. szám alatti kerékpár kölcsönzőnktől
Ebéd: kb. 13:00 Asztalt foglalunk, a rendelés és fizetés egyénileg történik. A túra részvételi díja az ebéd árát nem tartalmazza.
Érkezés: kb. 16:00 Az időpont függ a tempótól, esetleges pihenőktől.

  

A túrához feltöltött, átvizsgált, tiszta elektromos kerékpárt, sisakot, láthatósági mellényt, fejenként 0.5 l ásványvizet és felkészült túravezetőt biztosítunk. Az ásványvizes palackot többször is lehetőség lesz újratölteni.

A túra alatt kérésre kisebb pihenőket tartunk. A sebességet mindig a leglassabb résztvevőhöz igazítjuk.

Kérjük, hogy hátizsákot, szél és kisebb eső ellen védő ruhát hozz magaddal!

A részvétel díja:

Általunk biztosított elektromos kerékpárral: 15 000 Ft
Saját elektromos kerékpárral: 7 500 Ft

 

Jelentkezés:

Jelentkezni az E-bike túrák oldal alján tudsz. 

Kérdés esetén írj nekünk a ride@ebike-balaton.hu email címre, vagy hívj minket a +36 30 874 1252 számon. 

CE minősítés

Minden elektromos közlekedési eszközünk védőfelszerelésünk és zárunk CE minősítéssel rendelkezik. Mert a Te biztonságod a legfontosabb.

Minőség

Szervizháttér

Csak olyan elektromos közlekedési eszközöket forgalmazunk, amikhez biztosított a szervizháttér. Probléma esetén van hova fordulnod.

Garancia

Hivatalos forrásból

Minden terméknek hivatalos viszonteladója/forgalmazója vagyunk. Így a legjobb feltételekkel vásárolhatsz nálunk és hozzáférhetsz minden információhoz, támogatáshoz, alkatrészhez, szerviz szolgáltatáshoz a vásárlás után is.

Partnerség